Mi az az Access Consciousness®?

 

Írások az Access-ről és az eszközeiről

 

Kérted már, hogy legyen könnyű?

Hogyan érezzük jól magunkat ezekben a zűrzavaros időkben?

2020. 04. 20. | Tudatosság

A koronavírus járvány példa nélküli káoszt teremtett globálisan.
Az utazásokat világszerte felfüggesztették. Az iskolák és éttermek bezártak. A részvények árfolyama zuhan. A Föld lakosságának több, mint a fele van karanténban, ezrek betegszenek meg és emberek halnak meg.
 
Még a múlt századi két nagy háború sem volt képes a világot ilyen mértékű bezárásra kényszeríteni, mint amennyire ennek a vírusnak sikerült mindössze egy hónap alatt.
Most mégis a lehetőségekről szeretnék beszélni neked. Igen, tudom, hogy ez teljesen ellenkezik a „küzdj vagy menekülj” reakcióddal, amely most elsődleges számodra.
 
Csak adj nekem pár percet. Ami megváltoztathatja azt, ahogyan a következő néhány hónap, akár év alakul számodra. Mindannyiunk számára.
Mindannyiunkban megvan az a természetes hajlam, hogy túlélő üzemmódba kapcsoljunk, amint a dolgok igazán nehézzé válnak. A túlélésre való törekvés ugyanakkor a félelmen alapul, és minden, ami félelmen alapszik még több félelmet generál. Ebben az esetben a vírus pánikot keltett szerte a világon, ami zűrzavart teremtett az átláthatóság, rend helyett, amire szükség lenne.
 
Bármilyen őrültségnek is hangzik ez, mi van akkor, ha valami teljesen más is lehetséges? Mi van akkor, ha ez a világ újraindítását jelenti, amit sokan már régóta kértünk.
Mi lenne lehetséges, ha azt választjuk, hogy túlmegyünk azon, hogy megpróbálunk túlélni és valójában megtaláljuk a módot arra, hogy jól érezzük magunkat és teremtsük az életünket?
Íme 4 tanácsom, hogy hogyan érezd jól magad és teremtsd az életed még a zűrzavaros időkben is:
 
1. Ne add át magad a pániknak.
Ha bekapcsolod a híreket vagy beszélsz egy barátoddal, teljesen nyilvánvaló, hogy mekkora pánik van körülöttünk. Úgy tűnik, hogy minden más dolog, ami a járványtól független, mintha teljesen eltűnt volna.
 
Mi lenne, ha azt mondanám, hogy 98 %-a a gondolatoknak, érzéseknek, érzelmeknek, amiket most megtapasztalsz valójában nem hozzád tartozik? Mi mindannyian kapcsolatban vagyunk egymással. Mindannyian éberek vagyunk egymásra, érzékeljük a többi embert. Olyanok vagyunk, mint egy adótorony a felhőkarcoló tetején, amely több mérföldes körzetben vesz minden egyes jelet.
 
Szóval legközelebb, amikor a pánik kezdődő jeleit érzed magadon, csak állj meg és tedd fel a kérdést, „Ez hozzám tartozik?”.
Ha a dolgok könnyebbé válnak a világodban, amikor a kérdést felteszed, akkor az a pánik nem a tiéd. Egyszerűen csak érzékeled a többi embert körülötted. Amikor pedig tudod, hogy ez a riadalom nem hozzád tartozik, akkor nem kell, hogy kiszolgáltatott legyél neki. Van választásod.
 
2. Válaszd meg a szemléletmódodat
Amit elhatározol, az válik valóra. Másféleképpen ezt úgy mondhatjuk, hogy ami a szemléletmódod, a nézőpontod, az teremti a valóságod.
Itt a kulcs: nem a valóságod teremti a nézőpontodat.
 
Ha azon veszed észre magad, hogy túlagyalsz mindent és már a legrosszabbra gondolsz, akkor emlékezz erre!
Emlékezz rá, hogy a nézőpontod teremti a valóságodat és te választod meg a szemléletmódodat mindennel kapcsolatban.
 
Válassz valami mást.
Változtasd meg a gondolkodásod. Nézz rá a dolgokra egy másik szemszögből. Változtasd meg a megtapasztalásod perspektíváját.
Kérdezd: „Mi a helyes ebben, amit nem veszek észre?”
 
Egy másik egyszerű módja, hogy megváltoztasd a nézőpontodat, ha ezt mondod: „Érdekes nézőpont; van egy ilyen nézőpontom.” Ezt mondd el egy pár alkalommal.
Ami történni fog, hogy a szemléletmódod, a kikövetkeztetésed arról, hogy mi történik éppen, amihez ragaszkodtál eddig, egyszerűen átalakul érdekessé, a valódi és igaz helyett. Akkor pedig, amikor már csak érdekes és nem az egyetlen valódi és igaz számodra, már képes leszel elengedni.
3. Ha ez nem probléma lenne, akkor mik lennének itt a lehetőségek?
Amikor arra fókuszálunk, hogy mi a rossz a világban, akkor vakká tesszük magunkat arra, hogy észrevegyük a lehetőségeket és a megoldásokat. Amikor az a nézőpontunk, hogy a világ tele van problémákkal, akkor minden, amit észreveszünk, ezt a szemléletünket támasztja alá.
 
A kérdés az a kulcs, amivel megváltoztatjuk ezt.
Amikor a fejedben folyamatosan futnak ugyanazok a mondatok, belső monológok újra és újra, akkor benne ragadsz az aggódásban. Amikor felteszel egy kérdést, akkor az megtöri ezt az ördögi kört.
 
Ez a két kérdés jól működik ezekben a zűrzavaros időkben:
– Ha ez nem egy probléma lenne, akkor mik lehetnének itt a lehetőségek?
– Mi az ami valójában itt lehetséges, amit eddig sohasem vettem figyelembe? 
 
Még egy dolog – amikor felteszed a kérdést, ne keresd a választ. Ez nem arról szól, hogy megtaláld a megoldást. Ez arról szól, hogy megszakítsd az elméd üres fecsegését, ami megállít, hogy meglásd a lehetőségeket.
 
4. Nevess!
Ha megfordult a fejedben, miként lehetséges, hogy valaki nevessen, amikor a világ látszólag épp a pokol felé halad egy szemétkosárban, akkor azt mondanám, „Hogyne nevetnél?”. A nevetés gyógyítja a bolygónkat. A nevetés az, ami megszakítja a sémát, a megszokottságot. A nevetés egy másik szemléletmódot ad számodra. A nevetés az egyik legnagyobb ajándék, amit magadnak, másoknak és a világnak adhatsz. Engedd meg magadnak, hogy nevess azokon az embereken, akik hatalmas mennyiségű WC papírt vesznek, hogy felkészüljenek a karanténra. Ha pedig egy vagy közülük, akkor nevess még inkább.
 
Add meg magadnak azt az ajándékot, hogy nem teszel semmit sem jelentőségtelibbé, mint amilyen az valójában. A világ változik; azt igényli, hogy képes legyél változtatni, megmozdulni és akár hirtelen, rugalmasan teljesen más irányba haladni. Engedd el a drámát az életedből. Fogadd be a káoszt.
 
Ahhoz, hogy boldogulj a zűrzavaros időkben, tudnod kell, hogy mi az, amit tudsz. Ne vedd át a többi ember szemléletmódját a félelemről, mint valóságot.
Tegyél fel kérdéseket és bízz benne, hogy tudni fogod, mit tegyél és mit válassz.
Azért mert tudod.
 
Most sokkal inkább, mint eddig bármikor, azt kéri tőled a világ, hogy mutasd meg annyira egyedinek és különlegesnek magadat, mint amilyen valójában vagy.
A jövő azt kéri tőled, hogy érezd jól magad és közben teremtsd az életed. Ne csak túlélj.
 
Magyar változat: ARANY Dandelion

Ha szeretnél Te is változást, és hozzájárulás lehetek a választásodhoz:

 

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

Változtatnál az életeden? Tedd meg az első lépést!

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

Amikor a gyerekek használják az Access Consciousness® eszközeit

Igen, a gyerekek is használ(hat)ják. Csak szólok, hogy lásd, mennyire egyszerűen is tud működni… ha nem agyaljuk túl. Nem csak az Access-t. Talán az egész életet.

A szorongás és a depresszió csökkentése, avagy az Access Bars® tudományos háttere

Napjainkra több tudományos kutatás is foglalkozott az Access Bars® kezeléssel illetve a hatásaival.
Dr. Jeffrey L. Fannin Ph. D. neurológust megkérték, hogy térképezze fel olyan emberek agyát, akiken alkalmazzák a Bars® kezelést. Az eredmény még őt is meglepte…

A tested a legjobb barátod: 5 eszköz, hogyan kezdd el szeretni a tested

Hogy tudnád jellemezni a kapcsolatod a testeddel?

Ha kapcsolatban lennél éppen most a testeddel, hogyan jellemeznéd? Szerető, könnyed, energikus? Stresszes, strapás és nehéz? Vagy teljesen elkerülöd, hogy ezen töprengj?
Egy dolog van, amit ritkán teszünk a testünkért, hogy elismerjük, hogy a testünk tudja, hogy mit szeretne, akkor is, ha mi nem!

Milyen intimitást élvezhetnél, ha nem létezne a szükség?

Észrevetted, hogy vannak dolgok, amiket kértél az életedben és elég gyorsan meg is jelentek?
És máskor meg nem jelennek meg közel sem olyan gyorsan?
Észrevetted, hogy nagyon sok minden, ha nem is minden, ami nem jelent meg olyan könnyen, azok valójában olyan dolgok, amelyekhez ragaszkodsz, hogy meglegyen és tényleg nem szükségesek számodra?

Hogyan tartsunk fenn egészséges párkapcsolatot, ha össze vagyunk zárva?

Brandon Watt kapcsolati szakértő tanácsai, melyek jól jöhetnek bármikor, nem csak akkor, ha össze vagytok zárva…

Archívum

Kövessetek a Facebook-on is!

Facebook Pagelike Widget