Mi az az Access Consciousness®?

 

Írások az Access-ről és az eszközeiről

 

Kérted már, hogy legyen könnyű?

Hogyan teremtenek a kérdések?

2020. 04. 17. | Access Consciousness®

A kérdés feltevése a teremtés egyik alapvető feltétele, eleme és alapvető eszköz az Access Consciousness®-ben is. Bár egy kérdés feltevése viszonylag könnyűnek és egyszerűnek tűnik, sajnos nagyon kevés ember tudja, hogyan kell kérdésben lenni.

Miért kérdezzünk?

Albert Einstein azt mondta, hogy ha egy órája lenne az univerzum legbonyolultabb problémájának megoldására, az első 55 percet azzal töltené, hogy megkeresse, milyen kérdéseket kell feltennie hozzá.

A kérdés elengedhetetlen a teremtéshez. A felfedezéshez. A változáshoz.

A kérdés egy kulcs, amely megnyitja az ajtót a nagyobb lehetőségek felé. Lehetővé teszi az univerzum számára, hogy megmutassa neked, amit kérsz.

Sajnos az iskolában nem tanítanak meg kérdéseket feltenni, csak azt, hogyan kell megtalálni a helyes választ. Gyerekként megtanultuk, hogy jutalomban részesülünk, ha helyesen válaszolunk.

Így hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha úgy kezdünk bele valamibe, hogy még nem tudjuk a helyes választ, akkor hibázunk. De ez egyáltalán nem igaz!

Milyen egy igazi kérdés?

A kérdéshasználat eszköze olyannyira egyszerű, mégis kevés ember tudja, hogyan lehet kérdésben és hogyan tehet fel valódi kérdést. A legtöbben egy következtetés végére tesznek kérdőjelet, vagy olyan kérdést tesznek fel, amire csak egy válasz adható és már konkrét válaszuk van rá.

Hogyan tegyél fel valódi kérdést?

Kezdetnek: Mit szeretnél teremteni? Szeretnél több pénzt teremteni a bankszámládra? Több örömöt az életedbe? Vagy esetleg több békét és könnyedséget a kapcsolataidba?

Bármivel kapcsolatban, amiből többet szeretnél teremteni az életedben, először is tedd fel a kérdést: Mi kellene hozzá?

Ahelyett, hogy azt kérdezed: Mi kellene hozzá, hogy ne kerüljek többé adósságba? (ami egy kikövetkeztetés kérdőjellel a végén), mi lenne, ha azt kérdeznéd, amikor több pénzt szeretnél teremteni, hogy: “Több pénzt szeretnék. Mi kellene hozzá? Mit kell tennem ezért?“.

Ezzel elülteted a magot, ami azt eredményezi, hogy az Univerzum megmutatja neked, hogy mit kell tenned azért, hogy több pénzed legyen, mint azt valaha is el tudtad volna képzelni. És amint az Univerzum megmutatta mit kell tenned, választhatod.

A valódi kérdés a legokosabb tér, ahonnan működhetsz.

Mi lenne, ha elkezdenéd napi szinten gyakorolni a kérdésfeltevést, és megtanulnád a különbséget az igazi kérdés és a kérdőjeles kikövetkeztetés között?

Milyen kérdést tehetsz fel ma, ami azonnal megnyitja az ajtót a nagyobb lehetőségek előtt?

Forrás: Shannon O’Hara: How does a question create?
Fordította: Kemény Ágnes

 

Ha szeretnél Te is változást, és hozzájárulás lehetek a választásodhoz:

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

Változtatnál az életeden? Tedd meg az első lépést!

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

A szavakon túl… az Access Consciousness®-ről

Nehéz lenne néhány szóban megfogalmazni mi is az az Access Consciousness®. Talán nem is lehet szavakkal kifejezni. Egy életérzés, amit ha egyszer megéreztél, az életed része lett, onnan már semmi sem lesz ugyanaz. És akkor már nem is akarod, hogy ugyanaz legyen…

Választod-e akkor is?

Van, hogy érzed, hogy ott állsz egy ajtó előtt… Hívogat ami mögötte van, de nem lépsz át, mert… (Ide jöhetnek a kifogások.) Mi ez? Félelem, megfelelési kényszer? Félsz, hogy amit eddig ismertél eltűnik, félsz, hogy nem értenek majd meg, elveszítesz valakit vagy hogy rosszá tesznek, nem értenének meg? És amúgyis teljesen irracionális?

Mit fognak mások szólni?

Azt hiszem nem sok olyan ember él a Földön, akinek ne lett volna hasonló gondolata élete során legalább egyszer: “Mit fognak mások szólni?” Ha neked még sosem volt ezzel gondod, szerencsésnek tudhatod magad.

A tested a legjobb barátod: 5 eszköz, hogyan kezdd el szeretni a tested

Hogy tudnád jellemezni a kapcsolatod a testeddel?

Ha kapcsolatban lennél éppen most a testeddel, hogyan jellemeznéd? Szerető, könnyed, energikus? Stresszes, strapás és nehéz? Vagy teljesen elkerülöd, hogy ezen töprengj?
Egy dolog van, amit ritkán teszünk a testünkért, hogy elismerjük, hogy a testünk tudja, hogy mit szeretne, akkor is, ha mi nem!

Hogyan tudja a hála megváltoztatni az életed?

Mennyi minden változott nálad az utóbbi években? Az utóbbi hat hónapban? Három hónapban? Az elmúlt héten?
Legtöbben nagyszerűek vagyunk abban, hogy meghatározzuk a korlátainkat, problémáinkat és ügyeinket. Tudjuk, hogy mi az, ami”rossz” velünk kapcsolatosan, és arra fókuszálunk, hogy megváltoztassuk azt. Amit a többségünk nem tapasztalt meg, hogy valaki támogat bennünket a változásunkban. Elismeri és ünnepli azt.

Archívum

Kövessetek a Facebook-on is!

Facebook Pagelike Widget