Mi az az Access Consciousness®?

 

Írások az Access-ről és az eszközeiről

 

Kérted már, hogy legyen könnyű?

Hogyan tartsunk fenn egészséges párkapcsolatot, ha össze vagyunk zárva?

2020. 05. 15. | Tudatosság

Brandon Watt kapcsolati szakértő tanácsai, melyek jól jöhetnek bármikor, nem csak akkor, ha össze vagytok zárva…

Hogyan működhetnének a párok a karantén idején, hogy a kapcsolatuk ne sérüljön?
”Most, jobban mint bármikor, fontos, hogy spontán legyél. Felejtsd el a beütemezett randikat (nincs is nagyon más választásunk a jelenlegi körülmények között) és légy kreatív. Csinálj valami mást minden nap. Tudd, hogy mikor van neked vagy a partnerednek egyedüllétre szüksége és tartsd tiszteletben.”

Sok pár fullasztónak érzi a helyzetet. Hogyan tarthatnának egy kis szünetet mialatt össze vannak zárva?
”Teremtsd meg a saját tered és biztasd a partnered is ugyanerre. Lehet, hogy egy kicsit át kell rendezni az otthonod, hogy lehessen saját tered. Csinálj legalább egy olyan dolgot minden nap ami feltölt, bármi is legyen az.”

Mik lehetnek a legnagyobb problémák amikre jó, ha odafigyelnek a párok mialatt össze vannak zárva?
” Három dolog amire érdemes odafigyelni:
1. A partnered bírálata, vagy annak elvárása, hogy más legyen, mint aki; ez megsemmisíti a kapcsolatokat.
2. Vedd észre amikor az igazadat bizonygatod, vagy eldöntötted, hogy nincs igazad; ezek vitákhoz vezethetnek, illetve ‘nyerek vagy vesztek’ szituációkhoz.
3. Ha mindent ugyanúgy csinálsz. Könnyű annak a csapdájába esni, hogy mi működött a COVID előtt, s mivel most sok időt töltötök együtt ez csalódottsághoz, frusztrációhoz, unalomhoz vagy elégedetlenséghez vezethet.”

Hogyan tudják a párok elkerülni ezeket a problémákat, vagy kezelni őket ha felmerülnek?
1. ítélkezés: “Légy hálás. Nem tudsz egy időben hálás lenni és ítélkezni. Készíts listát, s minden nap írj fel legalább egy dolgot amiért hálás vagy a partnerednek és/vagy az együtt teremtett kapcsolatotoknak, s amikor probléma merül fel vedd elő a listád és emlékeztesd magad – ismerd meg igazán mi is az a hála.”

2. a szükség, hogy igazad legyen: “Igazad lehet, vagy lehetsz szabad. Melyiket választanád főleg most, az elzárás idején? Próbálj kérdéseket feltenni, mint: ‘ha nem kellene, hogy igazam legyen, mi más lenne lehetséges?’ S mi lenne, ha annyira sebezhető tudnál lenni magaddal szemben, hogy feladd azokat a helyeket ahol igazadnak kell lennie vagy nyerned kell, s így nem veszítenél?”

3. amikor mindent ugyanúgy csinálsz: “Sokan a múlt alapján teremtjük a kapcsolatunk jövőjét. Mi lenne, ha minden nap egy új kezdet lehetne? Kérdezd: mit tehetek másképp és mi más lehetek ma a kapcsolatommal? S mit választanék, ha teremteném a kapcsolatom?”

Könnyű a társunkat hibáztatni a konfliktusokért, de milyen szokásokat és viselkedést kellene figyelnünk magunkban, melyek konfliktusokat okozhatnak?

“Szereted a drámát? Ettől úgy érzed, hogy élsz? Hol használod a traumát és drámát arra, hogy szórakoztasd magad ezekben az időkben, amikor sok ember könnyen elkezd unatkozni? Amikor úgy érzed, hogy ideges, frusztrált vagy nyugtalan kezdesz lenni valami miatt, kérdezd meg: Ha ez nem lenne probléma, mi más lenne lehetséges?

Melyek a legfontosabb izolációs konfliktusmegoldási stratégiák?

Légy hálás – “Amikor hálás vagy, nagyon nehéz fenntartani a konfliktusokat. Írj egy listát 10 olyan dologról, amelyért hálás vagy, és nézz rá minden alkalommal, amikor konfliktusba kerülsz.”

Tegyél fel kérdéseket – valóban vágyakozol-e a kapcsolatra? – “Légy őszinte magaddal. Ha állandó konfliktusban találod magad, kérdezd meg: Valóban vágyom erre a kapcsolatra? Képzeld el, hogy van párkapcsolatod. Aztán gondolkozz el azon, hogy milyen lenne, ha nem lenne ez a kapcsolat, és nézz rá, mire vágysz igazán.”

Mit adtál fel? – “Mit adtál fel, ami örömet okozott neked? Futás, tánc, gitározás, bármi, ami feltöltött és örömet hozott. Mi van, ha az élet célja a szórakozás? Mi van, ha a móka a kapcsolat hiányzó összetevője?”

Eredeti cikk: itt olvasható

Ha szeretnél Te is változást, és hozzájárulás lehetek a választásodhoz:

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

Változtatnál az életeden? Tedd meg az első lépést!

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

Az Access Consciousness® eszközei

Az Access Consciousness® rengeteg eszközt bocsát a rendelkezésünkre, melyek segítségével megváltoztathatunk bármit, amit meg szeretnénk változtatni az életünkben. Ezen eszközök rendszeres használatával több könnyedséget, több lehetőséget, több örömöt teremthetünk az életünkben.

Döntés vagy választás?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagy a különbség a döntés és a választás között. Amennyire emlékszem, nekem mindig nehézséget okozott dönteni. Mérleg csillagjegyűként mindig azt hittem, hogy ez a jegy sajátossága lehet, hiszen a nevéhez mérten, mindig mérlegeltem. De már van egy olyan sejtésem, hogy csillagjegytől függetlenül, mások is küzdenek ezzel.

Milyen intimitást élvezhetnél, ha nem létezne a szükség?

Észrevetted, hogy vannak dolgok, amiket kértél az életedben és elég gyorsan meg is jelentek?
És máskor meg nem jelennek meg közel sem olyan gyorsan?
Észrevetted, hogy nagyon sok minden, ha nem is minden, ami nem jelent meg olyan könnyen, azok valójában olyan dolgok, amelyekhez ragaszkodsz, hogy meglegyen és tényleg nem szükségesek számodra?

Hogyan érezzük jól magunkat ezekben a zűrzavaros időkben?

A koronavírus járvány példa nélküli káoszt teremtett globálisan.
Az utazásokat világszerte felfüggesztették. Az iskolák és éttermek bezártak. A részvények árfolyama zuhan. A Föld lakosságának több, mint a fele van karanténban, ezrek betegszenek meg és emberek halnak meg.
Mindannyiunkban megvan az a természetes hajlam, hogy túlélő üzemmódba kapcsoljunk, amint a dolgok igazán nehézzé válnak.
Mi lenne lehetséges, ha azt választjuk, hogy túlmegyünk azon, hogy megpróbálunk túlélni és valójában megtaláljuk a módot arra, hogy jól érezzük magunkat és teremtsük az életünket?

Kényszerűség vagy választás?

Az egyik dolog, amit tenni szoktunk, hogy kényszerűségből választunk dolgokat, ahelyett, hogy választásból tennénk. Nem vesszük észre, hogy valójában valamikor mi választottuk ezt a helyzetet, azért hogy meglegyen ez a választásunk, és valahányszor valamit kényszerből választasz, akkor szükségszerűen neheztelsz miatta.