Mi az az Access Consciousness®?

 

Írások az Access-ről és az eszközeiről

 

Kérted már, hogy legyen könnyű?

Az életkor csak egy szám

2020. 09. 21. | Tudatosság

Gary Douglas írása

Magadévá tetted mások elképzeléseit az öregedésről?

Naponta bombáznak minket az öregedésről szóló elképzelésekkel. Cikkek mondják meg nekünk, mit kellene elvárni 40, 50, 60, 70 és 80 évesen az egészségünkkel, a képességeinkkel és esélyeinkkel kapcsolatban. Az orvosok gyakran azt mondják: „nos, mit vársz a te korodban?” és még a testvéreink és gyerekeink is bekerülnek a képbe, az elvárásaikkal arról, hogy mi a helyénvaló, ha túlhaladtál az akárhányadik X-en.

Jó, ha vannak információink, és ugyanakkor van ennek egy veszélye is, ami gyakran elkerüli a figyelmünket. Ha megengeded magadnak, hogy higgy ezekben az előrejelzésekben, ténylegesen meg is tudod teremteni ezeket az életedben. Ahogy teltek az évek, rájöttem, hogy a nézőpontjaink teremtik a valóságunkat. Ez olyan, mint azt mondani a gyereknek, hogy buta. Ha hisz abban, amit mondtak neki, képes lesz-e valaha jól teljesíteni az iskolában? Abszolút nem! Hány nézőpontot vettünk be igazságként, ami valójában csak valaki másnak az elképzelése valamiről?

Naponta bombáznak minket ilyen nézőpontokkal: „A szemed negyven éves korod körül elkezd romlani.” „Ha ízületi gyulladásod van, akkor az csak egyre rosszabb lesz.” „Nem várhatod, hogy ugyanolyan állóképességed legyen, mint húsz évvel ezelőtt.” „ Ez az étel jó lesz neked, az nem lesz jó.” „Jobb, ha szeded ezt a gyógyszert, ha jobban akarsz lenni.”

A kérdésem az: ki találta ezeket ki?

Gyakran az emberek kutatásokra hivatkoznak, hogy igazolják a nézőpontjukat. Viszont, ha jobban szemügyre veszed azt, amit tényként prezentálnak, a kutatásokra alapozva, világossá válik, hogy sok kutatás hibás. Például, csaknem az összes régi gyógyszerészeti kutatást férfiakra alakították ki. Mivel a női test nagyon másképp működik, mint a férfiaké, nem csoda, hogy ha ezeket a ténymegállapításokat nőkre alkalmazzák, nem hozza az elvárt eredményt.

Egy másik probléma a kutatásokkal, hogy az „abnormális” eredményeket, amik nem illeszkednek az átlagoshoz, azokat a közzétett „kutatási eredmények” nem tartalmazzák. Lehet, hogy te is egyike vagy azoknak az embereknek, akik nem a „normális” kategóriába tartozol?

Még egy dolog, amit érdemes fontolóra venni, hogy mindenféle tanulmányok jönnek elő, nagyon különböző megállapításokkal. Nem ritka, hogy teljesen eltérő nézeteket lehet találni a tudósoktól, ugyanarról a témáról. A tanulmányokon alapuló következtetések idővel változnak. Emlékszel, amikor úgy vélekedtek, hogy a tojás ártalmas? Nemrég még a tojásfehérjét elfogadhatónak tartották, míg a tojássárgája fogyasztása tilos terület volt, most meg az egész tojást jónak ítélik meg!

Ebben az egészben az van benne, hogy valaki másban kellene bíznunk, mielőtt bíznánk magunkban. Egyedi vagy, és a tested is az. Mi lenne, ha hajlandó lennél bízni magadban, mielőtt bármilyen szakértőben bíznál? Nem minden kívülről jövő információ haszontalan, inkább légy hajlandó arra, hogy kérdéseket tegyél fel, mi az, ami neked működik és mi az, ami nem a kívánt eredményt fogja teremteni, mint hogy bevedd mások nézőpontjait, mint „igazság”.

Az egyik eredménye, hogy mindenki ugyanabban az „igazságban” hisz, hogy különcnek tartanak, ha azt választod, hogy más irányba mész, mint a többség. Gyakran még nyomást is gyakorolnak azokra az emberekre, akik nem értenek egyet a „közvéleménnyel” az öregedéssel kapcsolatban, hogy változtassák meg a nézőpontjaikat. Azt várják el tőlünk, hogy illeszkedjünk be, és legyünk olyanok, mint mindenki más.

Nemrégiben elköltöztem Kaliforniából, ahol hosszú ideig éltem. Sokan a korombeliekből, akik régóta ismernek, meghaltak vagy valami súlyos betegségük van. Mindnyájan nyugdíjasok. Állandó figyelmeztetéseket kaptam azzal a vágyammal kapcsolatban, hogy folytatom a munkát és utazom a világban.

Nem tudtam azt, hogy nem helyénvaló és felelősségteljes „az én koromban”? Túl voltam a normákon az ő számukra, és az életörömöm sértésnek tűnt. Mi a helyzet veled? Ha ezt a blogot olvasod, valószínűleg te is boldog ember vagy, aki elhatározta, hogy egy olyan életet teremt, ami túl van azon, amit mások helyénvalónak, megfelelőnek és a „te korodban” elfogadhatónak mondanak.

Csodálatos, hogy milyen sok ember egyre hajlandóbb dacolni az életkorhoz kapcsolódó közhiedelmekkel. Amikor nem vesszük be mások nézőpontjait, amikor hajlandóak vagyunk bízni abban, hogy tudjuk, hogy mi az, ami számunkra igaz, és hajlandóak vagyunk kérdéseket feltenni, mások válaszainak elfogadása helyett, az elképzelhetetlen lehetőségek teljesen új világa nyílik meg!

Nem hangzik szórakoztatóan?
Te hogy érzel az öregedéssel kapcsolatban? Az életkor csak egy szám számodra?

Ha szeretnéd a nézőpontjaid megváltoztatni és hozzájárulás lehetek a választásodhoz:

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

Változtatnál az életeden? Tedd meg az első lépést!

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

Hogyan érthetjük meg a testünk jelzéseit?

Minél gyakrabban beszélgetsz a testeddel, kérdéseket teszel fel neki és a lényed minden pórusával meghallgatod a választ, annál finomabbá és intimebbé válik a kapcsolat a testeddel. Egyszerűen elkezdheted jól érezni magad a testeddel, úgy, hogy kérdéseket teszel fel neki és meghallgatod az energetikai választ, amit a tested ad.

Milyen intimitást élvezhetnél, ha nem létezne a szükség?

Észrevetted, hogy vannak dolgok, amiket kértél az életedben és elég gyorsan meg is jelentek?
És máskor meg nem jelennek meg közel sem olyan gyorsan?
Észrevetted, hogy nagyon sok minden, ha nem is minden, ami nem jelent meg olyan könnyen, azok valójában olyan dolgok, amelyekhez ragaszkodsz, hogy meglegyen és tényleg nem szükségesek számodra?

A múlthoz való ragaszkodás korlátozó?

Gyakran kapod magad azon, hogy a múltra hivatkozol? A múlt tapasztalatait használod igazolásként a mostani tetteidre?

Sok emberrel dolgoztam, akik szabadok akartak lenni, és nem vették észre, hogy a múlthoz való ragaszkodásuk teremti a jelenbeli korlátozásaikat. Az a helyzet az elmúlthoz való ragaszkodással, hogy nem teszi lehetővé a továbblépést. Mivel a legkisebb energia is, amit a múlthoz való ragaszkodásba teszel, olyan energia, amit nem a jelened és a jövőd teremtéséhez használsz.

Hogyan lépjünk ki a megfelelési kényszer csapdájából?

Életünk során számos alkalommal, számos embernek akarunk megfelelni, ami sokáig fel sem tűnik, nem tudatosul. Gyermekként hozzászoktunk, hogy különböző elvárások alapján teljesítsünk, akár otthon, akár az iskolában, ami később is megmarad, tanult programmá válik. A megfelelési kényszer már gyermekkorban megjelenhet a környezet hatására és az önbizalomhiány kialakulásának táptalaja.

Hogyan tudja a hála megváltoztatni az életed?

Mennyi minden változott nálad az utóbbi években? Az utóbbi hat hónapban? Három hónapban? Az elmúlt héten?
Legtöbben nagyszerűek vagyunk abban, hogy meghatározzuk a korlátainkat, problémáinkat és ügyeinket. Tudjuk, hogy mi az, ami”rossz” velünk kapcsolatosan, és arra fókuszálunk, hogy megváltoztassuk azt. Amit a többségünk nem tapasztalt meg, hogy valaki támogat bennünket a változásunkban. Elismeri és ünnepli azt.

Archívum

Kövessetek a Facebook-on is!

Facebook Pagelike Widget