Mi az az Access Consciousness®?

 

Írások az Access-ről és az eszközeiről

 

Kérted már, hogy legyen könnyű?

Te miért lehetsz hálás?

2020. 02. 28. | Tudatosság

Mit jelent számodra a hála?

A mindennapok feladatai közepette a legtöbbször nem vesszük észre a mindennapi csodákat, amik körülvesznek minket. Talán érdemes időről időre külön figyelmet szentelni ezeknek, picit lassítani és ránézni az életünkre, hogy mi az, ami ajándék benne.

A hálát sokszor a boldogsággal kötik össze, de melyik érkezik előbb? Azt gondolnánk, hogy az lehet hálás, aki boldog, de mi van akkor, ha a hála hozza magával az elégedettséget és a boldogságot? Képes megváltoztatni a gondolkodásunkat és azt, ahogy a körülöttünk lévő világot látjuk.

Amikor hálásak vagyunk, társul mellé egy pozitív érzés is, amitől minden békésebb és kiegyensúlyozottabbnak érezhetjük magunkat. Ha áttekintjük mennyi mindenért lehetünk hálásak az életünkben, nem csak vidámabbak lehetünk, hanem a későbbiekben a mindennapokban is könnyebben észrevehetjük ezeket a dolgokat.

Tennél egy próbát, hogy mi változik az életedben, ha elkezdesz hálával tekinteni a körülötted lévőkre?

Mi lenne, ha ezzel az egyszerű dologgal, mint a hála gyakorlásával, elégedettebb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb lehetnél?

Nincs más dolgod, mint naponta átgondolni, hogy mi az, amiért hálás lehetsz az életedben. Ehhez letölthetsz egy egyszerű hálanaplót INNEN, és feljegyezhetsz minden nap 1-2 dolgot, amire hálával tekinthetsz. Természetesen ha hosszabban szeretnéd megfogalmazni, használhatsz bármilyen naplót vagy füzetet ehhez.

Készítheted magadnak, vagy akár meg is oszthatod azzal, akivel szeretnéd. Csak kezdd el napról napra feljegyezni, ami eszedbe jut. Lehetnek ezek a múltad eseményei, a jelen vagy emberek, akik fontosak az életedben. Nem baj, ha eleinte nehezen megy, idővel egyre több lesz.

Ne felejts el saját magadért sem köszönetet mondani! Mi az, amit szeretsz saját magadban és amiért hálás lehetsz saját magadnak?

Mi lenne, ha a március a hála hónapja lenne az életedben? Mi változna? Játssz ezzel.

Jó szórakozást hozzá!

Ha szeretnél Te is változást, és hozzájárulás lehetek a választásodhoz:

 

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

Változtatnál az életeden? Tedd meg az első lépést!

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

5 eszköz, hogyan hagyjunk fel a töprengéssel, és kezdjünk el élni

Töprengő vagy? Nappali álmodozó? Legnagyobb részben úgy találod magad, hogy a fejedben élsz?

Arról van szó, hogy arra tanítottak minket, hogy az eszünket használjuk, még akkor is, ha az életünk teremtéséről beszélünk. Valójában, ahogy én látom, az elméd tulajdonképpen egy kontrolláló mechanizmus, nem pedig a lehetőségek mechanizmusa.

Döntés vagy választás?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagy a különbség a döntés és a választás között. Amennyire emlékszem, nekem mindig nehézséget okozott dönteni. Mérleg csillagjegyűként mindig azt hittem, hogy ez a jegy sajátossága lehet, hiszen a nevéhez mérten, mindig mérlegeltem. De már van egy olyan sejtésem, hogy csillagjegytől függetlenül, mások is küzdenek ezzel.

Én minden nap megkérdőjelezem az Access Consciousness®-t

Én minden nap megkérdőjelezem az Access Consciousnesst. Minden alkalommal, amikor használom az egyik eszközét, van egy hang a fejemben, ami azt mondja: „Ez túl könnyű, hogy igaz legyen.” Minden alkalommal, amikor a „szekta” szó felmerül, előfordul, hogy az egyik humorista barátom azzal csúfol, hogy „szektás lettem”, vagy amikor kijön egy cikk, ami biztosan álltja, hogy az Access egy szekta – én megkérdőjelezem.

Az életkor csak egy szám

Naponta bombáznak minket az öregedésről szóló elképzelésekkel. Cikkek mondják meg nekünk, mit kellene elvárni 40, 50, 60, 70 és 80 évesen az egészségünkkel, a képességeinkkel és esélyeinkkel kapcsolatban. Az orvosok gyakran azt mondják: „nos, mit vársz a te korodban?” és még a testvéreink és gyerekeink is bekerülnek a képbe, az elvárásaikkal arról, hogy mi a helyénvaló, ha túlhaladtál az akárhányadik X-en.

A tudatosság és ami mögötte van, avagy mi is az a tudatosság?

Napjainkban szinte mindenben létezik már tudatos. Tudatos táplálkozás, tudatos életmód, tudatos családtervezés, tudatos nevelés, tudatos vásárló, tudatos pénzügyek… Hosszú lenne a lista, ha mindent fel szeretnénk sorolni. Sokan gondolják, hogy ha ezek közül néhány dologban “tudatosak”, akkor már mindent megtettek. Közben mégis öntudatlanul élik az életüket.

Archívum

Kövessetek a Facebook-on is!

Facebook Pagelike Widget