Mi az az Access Consciousness®?

 

Írások az Access-ről és az eszközeiről

 

Kérted már, hogy legyen könnyű?

Mit tudnak a gyermekeid a pénzről?

2020. 06. 09. | Tudatosság

Gyermek és serdülőkorodban tabutéma volt a pénz? Rengeteg új vállalkozásötleted és módszered volt arra, hogyan keress pénzt, amik miatt azt mondták rád, hogy tévedsz? Vagy esetleg ignoráltak, amikor ezekről beszéltél. Vagy azt mondták, hogy lehetetlen, és egy nap majd rájössz, hogy is működik az igazi világ. Vagy csak nem tudtad, hogyan vidd tovább és valósítsd meg valójában az ötleteidet.

Azt szeretnéd, hogy a gyermekednek ugyanolyan valósága legyen, mint neked volt, vagy az a forrás szeretnél lenni számukra, ami valami másra bátorítja őket?

Mi lenne, ha tudhatnák, amit tudnak, és bátoríthatnád őket arra, hogy a pénzzel örömük és játékosságuk legyen? Mi lenne más most számodra pénzügyileg, ha olyanokat kérdeztek volna tőled, hogy: “Mit tudsz a pénzről, amit senki más nem tud?

Esélyes, hogy sokkal többet tudsz a pénzről, a készpénzről, a bőségről és az üzletről, mint gondolod, és ugyanez a helyzet a gyerekekkel kapcsolatban is. Hajlandó lennél megengedni nekik, hogy tudják, amit tudnak?  Hajlandó lennél bátorítani a kreativitásukat és az inspirációjukat?

Íme három eszköz, amit használhatsz, hogy erőt adj a gyermekeidnek a pénzzel kapcsolatban:

1. Bátorítsd őket arra, hogy kérjenek pénzt

Tanítsd meg a gyermekedet pénzt kérni, tanítsd meg arra, hogy öröme legyen a pénzzel, és hogy meglássa azokat a lehetőségeket, amiket a pénzzel meg lehet teremteni. A gyerekeknek rengeteg brilliáns ötletük és végtelen mennyiségű energiájuk van, amivel hozzájárulnak a teremtéshez, dolgozzanak bármin. A gyerekek gyakran nem a jutalomért visznek végig egy projektet, hanem az izgalom és a lelkesedés miatt, amivel egy ötletet valósággá váltanak.

Talán már hallottad: “Kérjetek és adnak nektek.” Sajnos a gyerekeinket túl gyakran tanítjuk a kérés ellenkezőjére. Azt mondjuk nekik, hogy kérni udvariatlanság. Vagy, hogy meg kell elégedniük azzal, amijük van. De a valóság az, hogy kérned kell azt, amire vágysz. A kérésnek nem feltétlenül kell másvalakihez szólnia, de akár azt is lehet. A kezdők, amikor a gyermeküknek van egy kreatív ötletük, tanítsák meg őket arra, hogy feltegyék a kérdést: “Mi más is lehetséges még, amit eddig fontolóra sem vettem?” és “Mit tehetek ma és mi lehetek ma, hogy most azonnal megteremtsem ezt az ötletet?

2. Válassz!

A gyerekek számára az egyik legnagyobb ajándék az, hogy azzal a nézőponttal jönnek, hogy minden lehetséges és semmi nem állíthatja meg őket. Hajlandóak kérdezni. Hajlandóak új utakat kigondolni, hogy hozzáfogjanak valamihez. Hajlandóak sikoltozni, rugdosódni és sírni, hogy elérjék, amire vágynak. Ez szülőként és felnőttként nem mindig működik nekünk, de mi lenne, ha arra ösztönöznénk a gyerekeket, hogy megteremtsék a vágyaikat? Hogy megküzdjenek érte. Hogy soha ne adják fel.

Szülőként nem az a dolgod, hogy felneveld a gyerekeid és megmondd nekik, hogy mit kellene és mit nem szabad csinálniuk. Helyette inkább tegyél fel nekik kérdéseket, és engedd meg nekik, hogy válasszanak. Néhány választásuk működni fog. Néhány nem. De, ha megengedésben vagy a választásaikkal, akkor éberek lesznek arra, hogy mi működik és mi nem működik számukra.

3. Ne mondd meg nekik, mit kellene tenniük

Megmondta neked valaha is bárki, hogy mit kellene a jövőre nézve tervezned? Nem idegesített ez téged halálra? Azt gondoltad, “Honnan is tudhatnád te, milyen lesz számomra a jövő!?”.

Lehet, hogy gyermekként nem tápláltak, ösztönöztek és hatalmaztak fel téged arra, hogy az a kreativitás legyél, aki valójában vagy, de választhatod azt, hogy a gyermekeid részére az leszel. Megmutathatod nekik, hogy valami más is lehetséges.

Kérdezd őket. Engedd meg nekik a választást. Bátorítsd őket, hogy éberek legyenek arra, hogy mit teremt a választásuk, és nem számít, hogy milyen nehéz, ne mondd meg nekik, mit tegyenek.
Add meg nekik az erőt, hogy tudják, hogy tudnak.

El tudod képzelni, milyen lesz a világ, és a jövő milyen lehetőségeit teremtjük meg akkor, ha elismerjük a gyermekeink hozzájárulását? Az teremti meg a jövőt, amit ma választasz, és ami ma vagy. Tehát mit választhatsz és mi lehetsz ma, hogy új valóságot és jövőbeni lehetőségeket teremts most azonnal?

Forrás: Gary Douglas http://garymdouglas.com/what-do-your-kids-know-about-money
Fordította: Szecskó Emese

Ha szeretnél Te is változást, és hozzájárulás lehetek a választásodhoz:

 

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

Változtatnál az életeden? Tedd meg az első lépést!

Írj email-t vagy egyeztess Velem időpontot telefonon egy Bars® kezelésre!

Az Access Bars® kezelés

Az Access Bars® kezelés az Access Consciousness® egyik alapeszköze, mely során 32 pontot érintünk a fejen, amelyek olyan dolgokhoz, életterületekhez kapcsolódnak, mint például a tested, a pénz, a kreativitás, az öröm, béke és nyugalom, a gyógyítás vagy a hála.

A szavakon túl… az Access Consciousness®-ről

Nehéz lenne néhány szóban megfogalmazni mi is az az Access Consciousness®. Talán nem is lehet szavakkal kifejezni. Egy életérzés, amit ha egyszer megéreztél, az életed része lett, onnan már semmi sem lesz ugyanaz. És akkor már nem is akarod, hogy ugyanaz legyen…

Hogyan lépjünk ki a megfelelési kényszer csapdájából?

Életünk során számos alkalommal, számos embernek akarunk megfelelni, ami sokáig fel sem tűnik, nem tudatosul. Gyermekként hozzászoktunk, hogy különböző elvárások alapján teljesítsünk, akár otthon, akár az iskolában, ami később is megmarad, tanult programmá válik. A megfelelési kényszer már gyermekkorban megjelenhet a környezet hatására és az önbizalomhiány kialakulásának táptalaja.

A tested a legjobb barátod: 5 eszköz, hogyan kezdd el szeretni a tested

Hogy tudnád jellemezni a kapcsolatod a testeddel?

Ha kapcsolatban lennél éppen most a testeddel, hogyan jellemeznéd? Szerető, könnyed, energikus? Stresszes, strapás és nehéz? Vagy teljesen elkerülöd, hogy ezen töprengj?
Egy dolog van, amit ritkán teszünk a testünkért, hogy elismerjük, hogy a testünk tudja, hogy mit szeretne, akkor is, ha mi nem!

Hogyan teremtenek a kérdések?

A kérdés feltevése a teremtés egyik alapvető feltétele, eleme és alapvető eszköz az Access Consciousness®-ben is. Bár egy kérdés feltevése viszonylag könnyűnek és egyszerűnek tűnik, sajnos nagyon kevés ember tudja, hogyan kell kérdésben lenni.

Archívum

Kövessetek a Facebook-on is!

Facebook Pagelike Widget